İğne Oyası Salon Takımı

You are currently viewing İğne Oyası Salon Takımı

İğne Oyası Salon Takımı

İğne oyası salon takımı  ipekten yapılmıştır. Bademli modeldir. 17 parçadan oluşmaktadır. 10 adet vitrin, 1 fiskos masası, 1 orta sehpa şömen, 5 adet sehpa  dan oluşmaktadır. Salon veya oturma odalarınızı tam takım yetebilecek şekilde ayarlanmıştır. Takım eksizdir. muhteşem iğne oyasıdır. iğne oyası salon takımı İpeğin zarafeti eklenince ışıltısını farkettirmektedir. Çeyiz için ideal bir takımdır. Günlük kullanım içinde ilk tercihiniz olmasını tavsiye ederiz. Oyalar aydın bölgesine ait iğne oyası tekniği ile yapılmıştır.

iğne oyası salon takımı bademli model

Anadolu insanı harikalar yaratma konusunda eşsizdir. Orta Asya dan getirdiği mükemmel motifleri işlemeye hala devam etmektedir.

İğne Oyası Vitrin Takımı

Bademli model iğne oyası dır. Salon takımının 10 parça vitrin takımını ayırdığımızda oluşur. Sadece vitrin olarakta satın alınabilen veya yapılabilen ürünlerdir. Oturma odalarınızda çok rahat kullanılabilir. Küçük çocukları olan aileler ipek oyaları fiskos masası ,sehpa ve şömen olarak günlük kullanımda zorluk yaşıyorlar. Çocuk deforme veya kirletebiliyor.

İğne  Oyası Türk  Kültüründeki Yeri:

Türk kültüründe iğne oyası çok önemli bir yere sahiptir. Genellikle el işi olarak yapılmaktadır ve her biri birbirinden farklı desenler taşımaktadır. Türk kültüründeki önemini, günümüzde hala sürdüren bir gelenek olarak koruyan bir sanattır. Türk kültüründe kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından biri olarak kabul edilir. Kadınlar, elbiselerinin üzerine iğne oyalarını işlemeyi veya diktirerek giymeleriyle çeşitli amaçları gerçekleştirirler. Bazen iğne oyaları, kadınların güzelliğini vurgulamak için kullanılır; bazen de üzerinde durulması gereken bir mesajı vurgulamak için. Kadınlar ayrıca, özellikle de genç kızlar, iğne oyalarıyla birlikte çeşitli kolyeler ve bilezikler giymektedir. Türk kültüründe yalnızca kadınların değil, aynı zamanda erkeklerin de kullandığı bir aksesuardır. Erkekler genelliklede, forklorik kıyafetlerde aksesur olarak kullanılırlar.Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir ve günümüzde hala sürdüren bir gelenektir.

Bir yanıt yazın